2020-12-31 08:21:52• hírek • Bede Emőke

Közel 10 ezer pirotechnikai eszközt koboztak el a szerdai akció során

Képünk illusztráció. Forrás: Szatmár Megyei Rendőr-felügyelőség
Képünk illusztráció. Forrás: Szatmár Megyei Rendőr-felügyelőség

Az elmúlt napokban több alkalommal is beszámoltunk azokról a fogásokról, melyeket a Szatmár Megyei Rendőr-felügyelőség a jogtalanul birtokolt, áruba bocsátott vagy használt pirotechnikai eszközök kiszűrésére indított ellenőrzések során könyvelt el. A szerdai napon azonban minden korábbinál nagyobb eredménnyel zajlottak a vizsgálatok: 24 óra leforgása alatt ugyanis több mint 9 ezer pirotechnikai eszközt koboztak el.

A Fegyverek, Robbanószerek és Veszélyes Anyagok Osztályának rendőrei első körben Szatmárnémetiben azonosítottak három, 18 és 23 év közötti fiatalembert, akik olyan pirotechnikai eszközöket birtokoltak, melyeknek eredetével nem tudtak elszámolni. A náluk talált 785 darab petárdát és tűzijátékot a rendőrség elkobozta, az ügyben pedig büntetőjogi eljárást kezdeményeztek.


Hasonlóképp járt az az 51 éves, avasfelsőfalui férfi is, aki Bikszád községben 64 darab, F2-es besorolású pirotechnikai eszközt próbált meg értékesíteni anélkül, hogy erre engedélye lett volna. Ugyancsak e községben egy 43 éves, szintén avasfelsőfalui férfi is lebukott, akinél 400 darab F2-es, 5.500 darab P1-es és 2.400 darab F1-es típusú terméket kínált illegálisan eladásra. A rendőrség ezen férfiak ellen is büntetőeljárást kezdeményezett.


Az illetékesek továbbra is arra intik a szilveszterkor durrogtatni óhajtókat, hogy csak megbízható, engedéllyel rendelkező forrásból szerezzék be a muníciót. Szatmár megyében 10 cég kapott arra vonatkozó hatósági engedélyt, hogy pirotechnikai eszközöket árusítson, ebből hat Szatmárnémetiben, három Avasfelsőfaluban, és egy Nagykárolyban található.

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: